Co powiecie, że by na przyszłych zajęciach (które mają być extra długie) zrobić wspólne zdjęcie wszystkich członków modelarni?
Jeśli uważacie to za dobry pomysł, to...
1.Jak się ubieramy? Jednolicie się nie uda, ale czy tak zwykle, czy można "zaszaleć" i np. przyjść w mundurze?
2. Gdzie zrobimy to zdjęcie? W sali, czy w plenerze?
3. Można przynieść (wręcz wypada) swoje trofea.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś kwestie do poruszenia, to zapraszam.
Jak najbardziej jestem za. Proponuje też aby ustawić kilka ławek i każdy z nas ustawi tam jakiś swój model. A za tymi ławkami staniemy my wszyscy. Co do ubioru to myślę że każdy niech ubierze jakieś moro bo chyba nie wszyscy maja mundury.
Mundury mogę pożyczyć, problem będzie z rozmiarami dla młodych.
Modele obawiam się, że gdy będziemy chcieli objąć kadrem całą grupę, to będą wielkości 5 pixeli na krzyż
Oto, co trzymam w garażu (i jest do pożyczenia):
KOMPLETY:
3x Polski mundur współczesny tzw. "Wupetka". Rozmiary: 1x jak na Panzersa, 2x jak na mnie
1x Wehrmacht, mundur zimowy (jak na mnie)
1x mundur radziecki (wzór wojenny) oficerski (jak na Panzersa)
1x panterka jesienna SS (jak na Panzersa)
1x Flektarn Bundeswery (Panzers)
1x LWP (zielone moro) (jak na Kermita)
1x zielony mundur LWP (jest jeden problem. Jest to damski mundur, w dodatku na dziewczynę mającą chyba 160 wzrostu jednak na jakiegoś młodego powinno pasować...).
Bluzy i koszule
1x Wehrmacht lato (na mnie)
1x płaszcz niemiecki zimowy
1x Wrześniowa bluza oficerska
Czapki itd.
1x Hełm amerykański M1
1x Hełm niemiecki M35 (z pokrowcem panterki jesiennej SS)
1x furażerka polska
1x furażerka "wupetka"
1x czapka polowa z daszkiem, Wehrmacht (zielona)
1x czapka polowa z daszkiem Luftwaffe (niebieska)
?x furażerka radziecka (jasnozielona) z gwiazdą
1-2x czapka polowa flektarn
2x czapka polowa "wupetka" z daszkiem
1x beret brytyjski (zielony)
Jak łatwo się domyśleć, jeden zestaw wezmę dla siebie ;)
Wiele mundurów powojennych miało identyczne kroje i kolory jak te drugowojenne, dla przykładu szwedzkie mundury powojenne były bardzo podobne do Wehrmachtowskich (np. płaszcze). Dlatego nie zdziwcie się, jeśli na płaszczu zimowym niemieckim są u mnie trzy korony
Ale na zdjęciu tego nie będzie widać.
Co za banda zombich ;)
I tu mamy problem, gdyż na pierwszym zdjęciu ludzie (m.in. ja) lepiej powychodzili, lecz jest niekompletne.
Co myślicie o zamieszczeniu któregoś ze zdjęć na portalu?
Na drugim jest Piterpanzer, chyba nie chcesz mi powiedzieć, że chcesz go pominąć?! A jeśli o ciebie chodzi, to ważniejsza część twarzy została uchwycona, więc nie ma się czym przejmować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum