Comrades!
Została nam zlecone ciekawe zadanie. Modelarnia dostanie model (1:35) niemieckiego działa kolejowego "Leopold". Zabawka jest olbrzymia i dlatego będziemy ja robić wspólnie! Każdy dostanie do stworzenia jakiś fragment całości i trzeba będzie to razem tak połączyć, by wyglądało na jeden model. Najważniejsza będzie współpraca!!!
Kommandant'em przedwsięwzięcia będę ja, moim zastępcą Dasti.
Jak się czegoś dowiem więcej, to będę na bieżąco informował. Jakieś pytania?
PRZED NAMI ZADANIE, KTÓREMU PODOŁAMY!
Ostatnio zmieniony przez PITERPANZER 2010-06-01, 17:35, w całości zmieniany 1 raz
Witam
Model będzie na początku października. Do tego czasu proponuję zapoznać się nieco z historią
Są ciekawe fimy http://www.youtube.com/wa...feature=related
Obecnie są zachowane dwa działa. Aberdeen USA i Normandia/Francja ( zdjęcie poniżej własnoręcznie wykonane )
Pozdrawiam
Chcesz zobaczyć Leopolda na własne oczy, a nie masz możliwości wyjazdu na Zachód?
1.Zainstaluj sobie strzelankę "Wolfenstein: Enemy Territory". http://wolfonline.pl/news.htm
2.Włącz "Host game" w menu głównym
3.W okienku u góry wybierz opcję "single map objective" (o ile ona już nie jest włączona)
4.W oknie na dole wybierz mapę "RAILGUN"
5.Odpal serwer i sobie pochodź po Leopoldzie (a dokładniej Dorze) ;) Będziesz mógł dzięki temu poczuć jego ogrom i bryłę. Samą grę też polecam!
Tym postem przekształcamy ten topic w dyskusję na temat naszego projektu.
Na początku bardzo chciałbym podziękować Panu Jarkowi za ten wspaniały prezent i go zapewnić, że model w marcu będzie spełniał wszystkie umogi UE ;)
1. Podział obowiązków:
SPIDIvonMARDER "kapitan" projektu / Działo
DASTI pierwszy oficer / Torowisko
PANZERS drugi oficer / Korpus
U-BOOT / Wózek 1 "X" (z dźwigiem amunicyjnym)
CLONER / Figurki & Dźwig amunicyjny
M1A1 / Wózek 2
SCOOBY-DOO / Korpus
JURAS / pomoc
MATI / pomoc
Schemat pracy:
Osoby, których zadania można wykonać samemu w domu, na najbliższych zajęciach dostaną swoje ramki z częściami do domu, gdzie mogą już zacząć pracę. Jednak zaznaczam, że dotyczy to TYLKO I WYŁĄCZNIE elementów modelu, które można wykonać osobono! Takie, które nie są integralną częścią elemntu wykonywanego przez innego modelarza.
Przykład: część osobna to chociażby Torowisko, niektóre figurki, tył korpusu.
Części łączne z innymi partiami: boki korpusu
Wiadomo, że przed nami bardzo dużo pracy, jednak mamy czas aż do marca. Dlatego kilka prośb do uczestników projektu:
1. ZERO POŚPIECHU! Wszystko powoli, na spokojnie i rozważnie.
2. Na czas trwania Operacji "Leopold" projekt jest priorytetem w pracy modelarskiej dla uczestników. Jesli masz czas, to rób inne modele też, ale najważniejszy jest Leopold, zwłaszcza na kółku.
3. Słuchać się kadry dowódczej ;)
W najbliższy piątek zakładam w "Relacjach" atak o rozpoczęciu prac. Tamten temat będzie dla publiki, należy tam zamieszczać swoje zdjęcia z postępu prac. Natomiast pytania i dyskusje dotyczące modelu nadal umieszczamy tutaj.
Garść zdjęć:
Mam nadzieję, że wszystko się zakończy sukcesem :)
Dopóki nie uda mi się zeskanować instrukcji (o ile się :| uda), mamy te zdjęcia. Proszę każdego uczestnika projektu o zapoznanie się ze swoją sekcją prac:
Ostatnio zmieniony przez SPIDIvonMARDER 2008-10-13, 14:43, w całości zmieniany 1 raz
No to robimy głosowanie na kształt figurek. Każdy uczestnik OPERACJI "LEOPOLD" musi zagłosować w ankiecie, opcjonalnie uzasadnić swój wybór, może przekona innych. No i może ktoś ma jeszcze inna koncepcję, np. jakoś zmiksować możliwości.
FIGURKA
1
A Opierający ręce na biodrach
B Wspinający się na drabinkę
2
A Trzymający się barierek (prawą ręką)
B Nie trzymający
C Trzymający się barierek (lewą ręką)
3
A Trzymający się barierki
B Nie trzymający
4
A Kręcący kołem
B Wychylający się
5
A Nie kręcący
B Kręcący korbą
6
A Z ręką przy piersi
B Z rękami prawie wyprostowanymi
Ostatnio zmieniony przez SPIDIvonMARDER 2008-10-11, 12:40, w całości zmieniany 2 razy
Hehe .Wtranżalają się w mój obszar pracy,jestem obrażony.
Tak szczerze ta fajnie jakbyśmy zrobili ankietę i dobrze by był jak każdy by uzasadnił swój wybór,takie forum z prawdziwego zdarzenia.
SPIDI: na tym forum nie da sie zrobić ankiety z kilkoma pytaniami :(
Ostatnio zmieniony przez SPIDIvonMARDER 2008-10-10, 21:10, w całości zmieniany 1 raz
Scooby Doo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum