Wysłany: 2008-11-13, 18:27 M12 155mm / Academy 1:35 / Normandia
A teraz coś bardziej poważnego. Model jest już w zaawansowanym stadium rozbudowy ale z powodu braku kabla USB ( ale szpan) nie mogłem zgrać zdjęć. Tak to wygląda:
Zacznijmy od IN-BOX'a.
Teraz jak to wyglądało. Na początku silnik, sklejenie zajęło mało czasu.
Silnik po malowaniu.
W rzeczywistości jest jaśniejszy.
Na dzisiaj to tyle .
Ostatnio zmieniony przez SPIDIvonMARDER 2008-12-19, 21:22, w całości zmieniany 3 razy
Piotrze podoba mi się to co robisz ,szczególnie zdjęcia wnętrza są efektowne po przybrudzeniu i przetarciu .To co wymaga poprawki to lufa ,jest otwór musi być okrągły , a linia szwu musi zniknąć .
Na koniec uszczypnijcie mnie , bo ten (myślę o Tobie) żartowniś wpuszcza nas w maliny .
Co będziesz kładł ? Dżem na kanapkę , aha , to o`k .
Oto zdjęcie pod które robię model , jest tylko mały problem z kołami.
Znalazłem jeszcze 2 foty ale na nich koła są inne.
Na 2 koła w środku są pełne, a w jednym jest prześwit, ponieważ "jest jasność po drugiej stronie", trawkę widać, w takim razie które mam wybrać,
pełne czy puste?
Jeśli będę miał jedno zdjęcie to ktoś może sie przyczepić ,że na drugim w tym samym pojeździe jest inaczej i coś sobie ubzdurałem.Co mam zrobić?
Proszę o pomoc Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony przez Dasti 2009-01-18, 14:46, w całości zmieniany 1 raz
Budując model pod zdjęcie musisz sie liczyć z koniecznością używania i dobierania różnych detali z innych modeli.pytaj kogoś , kto buduje shermany , może się wymieni .
Witam
Trochę późno, ale...
Na zdjęciach sa dwie różne maszyny... Wystarczy spojrzec na znak na kadłubie, ma odwrotne kolory jak negatyw, do tego brak napisu. Jeżeli robisz ten M12 zkolorowanki to zdjęcie nr 2 i pełne koła.
Ok ,dziękuje to mogę już wracać do roboty, pewnie pojawię się wkrótce na kółku
Teraz tylko pytanie które zadawałem wcześniej.
Czy koła wraz z tymi co je trzyma(wiem, bardzo nieprofesjonalne podejście ), takie trzy śmieszne po każdej stronie to których przyczepione są koła , najpierw skleić
czy pomalować?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum