Witam i przedstawiam mój model szwedzkiego żaglowca Wasę. Budowę rozpocząłem niedawno bo w czwartek 20.03.2008. Trudności są. Na przykład rufa nie pasowała do reszty kadłuba i są tam okropne szpary (do zaszpachlowania), poza tym jest dużo nadlewów i to trudnych do usunięcia. Model zawiera niewiele części, duża część zdobień jest od początku przy kadłubie.
Nie zmienia to faktu, że już teraz wygląda bardzo efektownie.
Ps na zdjęciach starałem się nie pokazywać szpar, a ten złamany kawałek jeszcze nie doklejony to efekt działań mojego kota :)
Ostatnio zmieniony przez PANZERS 2008-03-24, 18:58, w całości zmieniany 2 razy
Ewentualnie można zastosować witrynie z plexi. chyba wyjdzie taniej.
A co się tyczy kotów to kot mojego kuzyna regularnie przepuszcza ataki na jego modele. Więc ja nie wiem czy to jakaś choroba czy tylko kocie kaprysy
Nom, na okrętach istniała funkcja kotów okrętowych. Takie koty miały własne miejsca do spania, racje żywnościowe i były pod bezpośrednim zwierzchnictwem dowódcy jednostki.
Mam wrażenie że to jakieś forum o kotach. .
Wrzuć jakieś zdjęcia, a na k**a (bez nazwy proszę - nazwijmy go jakoś po imieniu!)
Ocenzurujmy kota najlepiej to poczuje zemstę modelarni.
puma.jpg Ten kot już przekonał się o sile internetu!
Byłem wczoraj w Gdańsku w modelarskim,było chyba 10 żaglowców w tym Royal Louis,Victory 1:100, jakieś potężne pudło z bismarkiem
(nigdy takiego nie widziałem,kurcze zapomniałem o niego zapytać!,muszę tam pojechać)galeony, Golden Hind
,Mayflower ,Le Superbe,Żaglowiec La Sirene, Le Glorieux ,Ż Le Saint Louis,to chyba wszystko, szkoda że mam "zakaz"!
Od Spidiego: DYSKUSJA ZESZŁA NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA MODEL U-BOOTA.
Dlatego następne posty nie dotyczące bezpośrednio tej konkretnej pracy będą kasowane.
Ostatnio zmieniony przez SPIDIvonMARDER 2008-07-09, 23:20, w całości zmieniany 3 razy
Już pomalowałem kadłub i już właściwie go zakończyłem zostało jeszcze sporo poprawek przy czerwonych pasach na burtach.
Rufa jest już ukończona moim zdanie wygląda nawet nieźle
Jak na razie przy kadłubie będę musiał jeszcze sporo poprawić, Nie wkleiłem jeszcze jednego masztu, a wklejone nie są jeszcze pomalowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum